Web Analytics Made Easy - Statcounter

سخنگوی کمسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه امروز نیاز انرژی دنیا به ظرفیت‌های ایران بیش از هر زمان دیگری احساس می‌شود که آمریکایی هم به آن اعتراف دارند، گفت: صادرات خدمات فنی و مهندسی و فروش نفت ایران به پالایشگاه‌های فراسرزمینی یکی از نقاط مثبت توسعه همکاری‌ها با ونزوئلا است.

«ابوالفضل عمویی» در گفت‌وگو با ایران اکونومیست با اشاره به موضوع دیپلماسی اقتصادی در خصوص صادرات خدمات فنی مهندسی حوزه انرژی و سهامداری در پالایشگاه‌های فرا سرزمینی اظهار کرد: دیپلماسی اقتصادی از اولویت‌های دولت سیزدهم و مجلس یازدهم است، بر این اساس تعدادی از وزرا برای کسب رأی اعتماد از مجلس به اولویت این موضوع اشاره کردند و وعده دادند که جزء برنامه‌های حوزه کاری آنها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در حوزه‌های مختلف شاهد ارتقای وضعیت تجارت خارجی کشور هستیم که این امر نشانه‌ روشنی فعال‌تر شدن دیپلماسی اقتصادی کشور است، هرچند تا رسیدن به موقعیتی که مورد انتظار مجلس است فاصله‌ زیادی داریم.

رشد تجارت خارجی همراه با توسعه دیپلماسی اقتصادی

عمویی بیان داشت: وجوه مختلفی که در این زمینه می‌توان به آن اشاره کرد، اعم از صادرات کالا، تامین نیازمندی‌های کشور در مواد اولیه و تبادل فناوری‌های نوین است که اقدامات مثبتی در این زمینه صورت گرفته است.

به گفته سخنگوی کمیسیون سیاست خارجی مجلس، تجارت خارجی کشور در وضعیت فعلی ۱۲۰ میلیارد دلار اعلام شده است که سیر رشد و تکامل در مسیر توسعه دیپلماسی اقتصادی را نشان می‌دهد.

وی با تاکید بر اینکه جایگاه ایران در بازار بین‌المللی انرژی یکی از موقعیت‌هایی است که می‌تواند در آن نقش‌آفرینی کند، افزود: ایران مجموعاً از بالاترین ذخایر نفت و گاز دنیا برخوردار است و از این جهت می‌تواند یکی از بازیگران تعیین‌کننده انرژی باشد، به شرطی که تولید ما به یک وضعیت پایدار و ارتقا یافته دست پیدا کند.

عمویی ادامه داد: در این چارچوب، همکاری‌های ما با کشورهای مختلف در حال افزایش است، صادرات نفت در ۲ سال گذشته وضعیت بهتری پیدا کرده و ارتقا یافته است.

وجود مشتریان جدید برای نفت ایران در دنیا

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به اینکه مشتریان جدیدی برای نفت ایران در دنیا به وجود آمده است، عنوان کرد: کشور ونزوئلا به دلیل تخریب زیر ساخت‌های انرژی که در سال‌های اخیر داشته است، اکنون یکی از مشتریان همکاری‌های فنی مهندسی و نفت ایران است.

وی اظهار داشت: از نظر مجلس این همکاری‌ها می‌تواند زمینه‌ای باشد تا در سایر حوزه‌های همکاری اقتصادی ارتقای سطح روابط را شاهد باشیم. صادرات خدمات فنی و مهندسی و فروش نفت ایران به پالایشگاه‌های فراسرزمینی یکی از نقاط مثبت توسعه همکاری‌ها با ونزوئلا است.

اظهارنظر مسئولان آمریکایی مبنی بر نیاز به نفت ایران

عمویی با اشاره به اظهارنظرهای مسئولان آمریکایی مبنی بر نیاز به نفت ایران اظهار کرد: امروز نیاز انرژی دنیا به ظرفیت‌های ایران بعد از خارج شدن از شرایط کرونایی و محدودیت‌هایی که در صادرات انرژی روسیه به وجود آمده است، بیش از هر زمان دیگری احساس می‌شود.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: ایران ظرفیت افزایش تولید نفت خود را دارد، اما این ظرفیت نیاز به سرمایه‌گذاری بیشتر و رفع موانع دارد. اکنون صادرات در حوزه نفت و گاز وجود دارد که با رفع تحریم‌ها افزایش پیدا خواهد کرد.

وی تصریح کرد: حضور ایران در بازار انرژی می‌تواند منافع بین‌المللی داشته باشد، اما شرط لازم برای به وقوع پیوستن این امر رفع موانع تحریمی از سوی آمریکا است که معتقدم با رفع تحریم‌ها اتفاقات مثبتی در بازار انرژی رخ می‌دهد.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: مجلس شورای اسلامی ، توسعه صادرات ، تجارت خارجی

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی توسعه صادرات تجارت خارجی دیپلماسی اقتصادی سیاست خارجی مجلس تجارت خارجی نفت ایران همکاری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۳۲۴۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رکوردشکنی در فروش نفت و رشد اقتصادی بالا با تکیه بر بازطراحی تجارت انرژی در دولت سیزدهم

سیدمحمدرضا میرتاج الدینی عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس پیرامون اهمیت دیپلماسی فعال انرژی ایران در دولت سیزدهم که منجر به توسعه تجارت انرژی ایران شد؛ افزود: یکی از مهم ترین بخش های دولت که اقدامات مهمی در جهت رفع تحریم ها و خنثی کردن اثرات آن بر اقتصاد ایران داشته است؛ صنعت نفت و گاز بوده است. به پشتوانه این رویکرد کلیدی دولت سیزدهم در زمینه بازطراحی تجارت انرژی ایران، امروز توانستیم که مسیر خنثی سازی تحریم ها را پیش ببریم و نفت خام و گاز طبیعی بیشتری به فروش برسانیم و در این زمینه توانستیم به سطح خوبی از تولید و صادرات نفت خام برسیم و رکوردهای قبلی در زمان تحریم ها نیز بشکنیم و به نوعی رکوردشکنی تاریخی نیز داشته باشیم.

به گفته عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس سیاست هایی همچون تولید بار اول و تمرکز توسعه زنجیره ارزش محصولات صنعت نفت از سیاست های اصلی و درستی است که توسط دولت سیزدهم در زنجیره ارزش نفت و گاز به اجرا گذاشته شد. این اقدام علاوه بر اینکه توانست زمینه ساز صادرات خدمات فنی و مهندسی ایرانی به ونزوئلا شود و سهامداری ایران در پالایشگاه های فراسرزمینی را به سرانجام برساند؛ در زمینه نیاز به واردات تجهیزات راهبردی صنعت نفت و گاز ایران نیز کمک چشم گیری کرد و از همین رو علاوه بر کاهش ارزبری از محل رشد صادرات نفت خام ایران به ارزآوری بیشتر برای کشور منجر شد و وابستگی ما را به دیگران کاهش داد. از سوی دیگر، تمرکز بر توسعه و تکمیل زنجیره ارزش نفت و گاز کشور، منجر به تولید محصولات نهایی با ارزش افزوده بالاتر و اشتغال آفرینی برای متخصصان کشور خواهد شد که از اهمیت اساسی برخوردار است.

میرتاج الدینی گفت: در حال حاضر، در بسیاری از زمینه ها مواد اولیه را صادر می کنیم. در حالی که مجبوریم محصولات نهایی ساخته شده از همین مواد اولیه را با قیمت بالایی به کشور وارد کنیم. این شرایط به ضرر کشور است و دولت را از درآمدهای ارزی محروم می کند. اعمال سیاست هایی مانند در نظر گرفتن معافیت های مالیاتی هدفمند از صنایعی که در حوزه تولید محصولات نهایی فعالیت می کنند، می تواند در راستای توسعه زنجیره ارزش محصولات اثرگذار باشد.

میرتاج الدینی تأکید کرد: هدف از تحریم صنایع نفت و گاز کشور این بود که اقتصاد کشور فلج شود. اما با سیاست گذاری های صحیح و اتکا به خود توانستیم به خنثی سازی تحریم ها بپردازیم. در نهایت این سیاست گذاری های درست ما را به رکوردزنی در فروش نفت خام کشور رساند. به نحوی که رشد اقتصادی 5.4 درصدی را تجربه کردیم و فروش نفت کشور را تا حد زیادی به رکورد سال های قبل از تحریم نزدیک کردیم.

دیگر خبرها

  • یک کارشناس انرژی : موفقیت دولت در تقویت شبکه فروش نفت کشور در شرایط تحریم
  • رکوردشکنی در فروش نفت و رشد اقتصادی بالا با تکیه بر بازطراحی تجارت انرژی در دولت سیزدهم
  • بهادری جهرمی: تراز تجاری کشور بدون نفت مثبت شد
  • تراز تجاری کشور بدون نفت مثبت شد
  • سخنگوی دولت: تراز تجاری کشور بدون نفت مثبت شد
  • رشد ۴۸ درصدی تجارت خارجی کشور در شروع۱۴۰۳/ تراز تجاری با و بدون نفت مثبت شد
  • آژانس به مسیر عقلانیت باز می گردد؟
  • همکاری با ایران بهترین راه حل بحران انرژی پاکستان است
  • افزایش ۴۸ درصدی تجارت خارجی در فروردین/ تراز تجاری مثبت ماند
  • صادرات ۴.۱ میلیارد دلاری نفت/ تراز تجاری مثبت شد